Bram Schilleman heeft ruime advies- en managementervaring. Het opzetten en managen van verandering, programma’s en projectportfolio’s vormen samen met informatiemanagement de kern van zijn ervaring. 

Hij is verantwoordelijk geweest voor de succesvolle professionalisering van projectmanagement, informatiemanagement, projectportfolio-management en veranderprogramma’s. Hij gaf specifieke aandacht aan het continu vertalen van strategische doelen naar een projectportfolio en in beheersbare projecten. Tevens heeft hij procesoptimalisatie-projecten uitgevoerd als adviseur en procesoptimalisatie (met Lean) in een organisatie opgezet. Daarnaast heeft hij als adviseur diverse herstructureringen en reorganisaties uitgevoerd. Verder heeft hij performance management sterk verbeterd door het vervangen van conventionele, multi-source performance rapportages door management dashboards. Value Based Management is één van zijn kennisgebieden.

Bram kenmerkt zich door een resultaatgerichte houding, het goed doordenken van geplande veranderingen en het vroegtijdig betrekken van de belangrijkste partijen. Dialoog voor en daadkracht na de besluitvorming vormen volgens hem de kern van succesvolle veranderingen. Hij brengt het beste in mensen naar voren en is bij uitstek een teamspeler die mensen ruimte geeft binnen strakke kaders. Hij voelt zich thuis in zowel adviesrollen als in programma- en interimmanagement posities.

Zijn ervaring heeft een zwaartepunt in de financiële sector. Daarnaast is hij actief geweest in handel en industrie. Hij heeft eerder als adviseur gewerkt bij KPMG Consulting en Nolan, Norton & Co., en was de laatste 10 jaar actief als directeur bij ABN AMRO en Delta Lloyd Groep.

Back <