David heeft ruim 20 jaar ervaring als verandermanager in zowel een managerial als adviserende rol. Zijn aanpak kenmerkt zich is als hands-on en oplossingsgericht. Hij wordt gezien als verbindend, integer, direct en energiek. Zijn succes als veranderaar ontleent hij vooral in het creëren van draagvlak. Hierbij heeft hij oog voor weerstand, zowel de rationele als irrationele, en weet deze bespreekbaar te maken en om te buigen naar een eenduidig belang. De belangrijkste drijfveer voor David is de waarde die hij voor de klant kan toevoegen en de waardering die hij daarvoor in de plaats krijgt.

Zo is David succesvol geweest in post-fusie integraties en ontvlechtingen, organisatie- en procesoptimalisaties en het ontwikkelen van diverse strategische productportfolio’s, vanaf concept tot en met implementatie. Dit veelal in informatie- en IT intensieve omgevingen. Hierbij heeft David uitvoerige kennis en ervaring opgedaan met IT-concepten, zowel vanuit ontwikkel- als beheer perspectief.

David beweegt zich dan ook bij voorkeur op het snijvlak van business en IT en vertaalt graag strategische vraagstukken via planvorming naar realisatie. Situaties waarbij hij ‘met de benen in de modder’ moet staan gaat hij daarbij zeker niet uit de weg. Sectoren waarin hij zich succesvol beweegt zijn de financiële, met name retail-banking, media, non-profit, onderwijs en zakelijke dienstverlening.

David studeerde bedrijfskunde later gevolgd door verandermanagement en executive coaching, beiden aan de VU.

Naast zijn werk besteedt David zijn vrije tijd als bestuurder van diverse maatschappelijke organisaties, aan zijn gezin en aan zijn hobby’s zoals wielrennen, wandelen, fotografie en reizen.