Frits Steenmeijer heeft ruim 15 jaar ervaring op het gebied van projectmanagement en grootschalige implementatietrajecten. Het samen met de opdrachtgever vormgeven en implementeren van innovatieve diensten, vormt de rode draad in zijn projectervaring. Hij studeerde Informatica en Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. In 1991 startte hij als adviseur bij Bakkenist Management Consultants. Toen in 2000 Bakkenist door Deloitte & Touche werd overgenomen, vervulde Frits de functie van senior manager. In de periode 2004–2009 was hij partner bij adviesbureau Arengo en thans is hij partner bij Bakkenist.

Recente opdrachten betreffen project manager voor proces- en systeemaanpassingen t.b.v. een nieuwe telecommunicatiedienst (VOIP) en delivery manager van nieuwe betalingsverkeer diensten (SEPA) voor een grootbank.

Frits ondersteunt de opdrachtgever bij de vertaling van zijn bedrijfsproblematiek naar rendabele ICT-oplossingen. Vervolgens realiseert hij, vaak als projectmanager, de door hem geadviseerde oplossing met veel aandacht voor acceptatie door de organisatie.