Lucas is een ervaren allround organisatieadviseur en manager. Zijn sterke kant is het snel analyseren van situaties en het geven van evenwichtige adviezen over oplossingsrichtingen. Kan uitstekend structureren, stimuleert en verbindt mensen, creëert draagvlak en neemt zijn omgeving mee in oplossingen.

Zijn rijke advies- en managementervaring heeft hij opgedaan zowel bij profit als non-profit organisaties. Als (programma-) manager heeft hij grote verander- en ICT-trajecten gerealiseerd. Digitale transformatie, het veranderen van organisaties en bedrijfsprocessen in combinatie met grote aanpassingen in de informatievoorziening (ICT), is zijn voornaamste aandachtsgebied. Op het gebied van organisatieverandering heeft hij verschillende fusies voorbereid en postfusie- en integratietrajecten gemanaged. Hij is gewend te opereren in bestuurlijk complexe omgevingen.

Lucas van Meer studeerde Bedrijfseconomie en Bestuurlijke Informatica aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Zijn loopbaan begon als adviseur Organisatie en ICT bij Bakkenist Spits & Co. Binnen Bakkenist doorliep hij alle rangen van adviseurs. Vanaf 1998 was hij lid van de directie van Bakkenist. Van 2000 tot 2003 was hij partner bij Deloitte en lid van het managementteam van Deloitte & Touche Bakkenist. Begin 2003 trad hij als partner toe tot Arengo Organisatie Advies & Management. Vanaf 2009 is hij partner en bestuurslid van Bakkenist Organisatieadviseurs en Managers.