04zwMaaike Pijnacker - Bakkenist 260318.jpg

Maaike is een change-/informatiemanager en Agile coach. Met als specialisatie de transitie van een traditioneel geleide organisatie naar een Agile organisatie (als gecertificeerd Agilist sinds 2014). Hierbij betrekt ze de gehele organisatie, vanuit de visie dat een transitie in dienst moet staan van de bedrijfsstrategie en de klant. Samen met de organisatie bekijkt zij welke rollen en (minimale) structuren moeten worden neergezet en hoe de individuen in de organisatie vanuit hun intrinsieke motivatie en persoonlijkheid optimaal kunnen worden ingezet. Maaike begeleid een transitie dan ook in een combinatie van organisatie inrichting en gedragscoaching. Kernbegrippen hierbij zijn klant/productvisie, eigenaarschap, zelfsturing, facilitair leiderschap en onderlinge (team) verbondenheid.

Maaike is afgestudeerd in Financial Management en heeft daarnaast ook een doctoraal (MSc) in Scheikunde. Na haar studie heeft haar loopbaan zich ontwikkeld van management consultant, naar projectleiding, lijn- en verandermanagement, naar informatiemanagement en vervolgens naar Agile transitie coach. Zij is met name werkzaam geweest in de financiële sector. Ze geeft hands-on invulling aan organisatieveranderingen, coacht en faciliteert samenwerkingsvormen en begeleid individuen en teams in het eigen maken van nieuw gedrag. Haar persoonlijke stijl kenmerkt zich als persoonlijk, warm, betrokken en met een sterke resultaatgerichtheid.

Maaike is getrouwd en heeft 2 kinderen. In haar vrije tijd loopt ze graag hard, tennist, klust in huis en tuin en kookt voor familie en vrienden.