image001.jpg

Martin de Ruiter is een ervaren en energieke Agile Coach die Agile het liefst in al zijn doen en laten uitdraagt. Vanuit zijn ervaring als developer is hij overtuigt geraakt van de waarde van Agile werken; zowel vanuit de kwaliteit van het resultaat bezien als vanuit de waardering voor de persoonlijke beleving.

Hij voelt zich prima thuis in complexe technische omgevingen, maar ook binnen de minder technische omgevingen weet hij raad. Daarnaast is Martin een zeer sociaal persoon met aandacht voor de persoon zelf, en maakt graag impact door het organiseren van events met een blijvend effect. Verder vindt Martin het fijn om voor een groep te staan voor een training of voor het faciliteren van een event.

In zijn jonge jaren heeft Martin biomedische werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Universiteit Twente. Naast zijn certificaat als ScrumMaster, heeft Martin in een jaar Prowareness uiteenlopende trainingen ontvangen en gegeven omtrent Agile werken. Martin heeft zich voornamelijk beziggehouden binnen de financiële sector.

Na de studie is Martin de richting van het web opgegaan, en heeft daar in vele rollen bij Clockwork mogen werken aan diverse high profile opdrachten. Daarna heeft hij de uitdaging gezocht bij Daidalos/HintTech rondom complexe content beheer systemen. Na de overtuiging van Agile werken is hij ervaring gaan opdoen bij Prowareness en is inmiddels alweer sinds 2015 geheel zelfstandig.

Martin heeft een relatie en is trotse papa van een dochter en een zoon. Hij houdt naast zijn gezin van ontdekken, reizen, overweldigende natuur, bergwandelingen, rijden over mooie autowegen,, goede audio, lekker eten en geslaagde feestjes.

In de tijd die dan nog overblijft probeert Martin de toegevoegde waarde van de domotica te vinden