Vincent Blok heeft ruime ervaring op het gebied van Controlling en Finance. Dit vult hij aan met ervaringen in verandering – en kostenmanagement en met het leiden van multifunctionele financiële teams.

Vincent heeft meerdere financiële transitie - en verbetertrajecten in zowel de Energie als Telecom sector tot een succesvol einde gebracht. Deze trajecten hebben een directe en aantoonbare toegevoegde waarde geleverd in betere bedrijfsprocessen, betere stuurinformatie én verhoogde medewerkerstevredenheid. Vincent kan snel bruggen slaan tussen financiën en de business en treedt op als business partner van senior business management.

Vincent studeerde International Business aan de Erasmus Universiteit en Universiteit van Maastricht. In 1995 startte hij zijn loopbaan als internationaal trainee binnen Siemens waarna hij na een buitenland periode diverse (leidinggevende) financiële functies heeft uitgeoefend o.a. binnen de Telekom en Energie sector. Hij was als manager Business Control betrokken bij de acquisitie en nieuwbouw van energie centrales in Nederland. In 2009 maakt hij de overstap naar KPN Zakelijke Markt, waar hij eerst als Sr. Business Controller en later als manager Financial Control voor de Zakelijke Markt o.a. betrokken was bij grote verandertrajecten zoals de integratie van Getronics binnen KPN en het neerzetten van nieuwe Finance teams. Daarna was hij als Business Value Manager verantwoordelijk voor het uitvoeren van het kosten besparingsprogramma binnen KPN.

Vincent heeft sinds eind 2015 zijn eigen interim bedrijf waarmee hij met een fitte en frisse blik finance – en verander trajecten binnen bedrijven aanpakt. Vanaf 2016 heeft Vincent zich aangesloten bij Bakkenist.

Kernbegrippen in zijn werkwijze zijn energiek, gedreven, toegewijd en persoonlijk. Zijn motto is “don’t follow the leader but follow the achiever”. Vincent is getrouwd en heeft één dochter. Passies naast zijn gezin: reizen, koken & eten en sport (kijken).