-8zwBakkenist Frank vd Ven 280916.jpg

Willem van der Vorm heeft ruime ervaring en concrete resultaten geleverd in de verzekeringsbranche en als business-consultancy/detachering. Zijn basiskennis en competenties heeft hij vooral ontwikkeld in diverse rollen bij levensverzekeraars Achmea en Reaal. Vanaf 1999 bouwde hij vanuit directiefuncties veel expertise op terreinen als verandermanagement, Lean, projectsturing, HRM en financieel management. In de laatste jaren gaf hij ook leiding aan specifieke trajecten waarin productrationalisatie, strategie-ontwikkeling, engagementversterking en het bouwen van vernieuwende en hechte managementteams de kern van zijn opdrachten was.

De kracht van Willem is dat hij vanuit een missie/visie in samenwerking met managementteams een krachtige vertaalslag naar de operationalisering in de dagelijkse praktijk kan maken. Hierdoor creert hij een stevig draagvlak voor vernieuwing in organisaties. Zijn stijl van leidinggeven kenmerkt zich door inspireren, koers uitzetten, klantbelang altijd primair stellen én mensen ruimte en vertrouwen te geven.

Willem rondde zijn HEAO-studie in Breda in 1986 af. Hij startte zijn loopbaan als management-trainee bij Centraal Beheer (Achmea). Na diverse managementposities bij Centraal Beheer bekleed te hebben, werd hij in 1999 mede-eindverantwoordelijk voor de zakelijke bedrijfsonderdelen bij Reaal en Hooge Huijs. In 2001 werd hij directielid bij De Amersfoortse (onderdeel Fortis Verzekeringen NL) waar hij de leven- , pensioen- en hypotheekbedrijven ging aansturen. In die 5 jaar was hij ook diverse jaren verantwoordelijk voor de financiële afdelingen binnen genoemde verzekeraar. Vanaf 2006 stuurde Willem het Group Life-bedrijf van Fortis ASR aan, waar hij met succes een groeistrategie realiseerde. Na 2010 maakte Willem een overstap naar de consultancy-organisatie Novisource, waar hij in bijna 5 jaar onder andere een verdrievoudiging van de businessresultaten wist te realiseren en daarnaast een paar overnames en een beursnotering tot stand wist te brengen. Tijdens deze 5 jaar gaf hij bijna 2 jaar leiding aan het pensioenbedrijf van Aegon NL.

Kernbegrippen in de werkwijze van Willem zijn: gedrevenheid, resultaatgericht, altijd oog voor zijn collega’s en recht-door-zee. Willem is getrouwd en vader van drie dochters. Zijn belangrijkste privé-activiteiten zijn sport (actief en passief) , lezen (tegenwoordig vaak de biografiën) en het onderhouden van de banden met familie en vrienden.